Gofry keto

Przepyszne gofry keto

Ocena pyszności

Moja przygoda z goframi keto zaczęła się od tego przepisu. Te gofry keto są przepyszne, jednym słowem – sztos. Śniadanie, obiad, kolacja… na każdą okazję! Mega syte, pyszne i keto. Polecam!

Składniki na 6 gofrów keto:

250g tartego żółtego sera (polecam holenderski gouda z Lidl)
Sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku
Około 1 łyżki poszatkowanego szczypiorku i pietruszki
2 jaja (M)
1 łyżka majonezu (może być z avocado)
Całość wymieszać. Nakładać na rozgrzaną i posmarowaną masłem gofrownice. Gofry pieczemy na złoty kolor
1 łyżeczka masła klarownego (do wysmarowania gofrownicy)

Dodatki do gofrów:

2 plastry boczku cieńko krojonego (smażymy na patelni do uzyskania chipsów)
2 jaja sadzone
Ogórek kiszony w plastrach
Pomidor w plastrach ze szczypiorem i przyprawami (sól, pieprz, zioła).

Pasta z awokado z czarnuszką:

1 dojrzałe avocado łączymy z solą, pieprzem i ziołami. Skrapiamy odrobiną oliwy smakowej np. oliwa truflowa. Dodajemy 2 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku i odstawiamy na chwilę do lodówki. Pastę dekorujemy czarnuszką i posypujemy ulubionymi dodatkami.

Poniżej znajdziesz kilka zdjęć, które wykonałam podczas przygotowywania gofrów keto.

Smażony boczek do gofrów keto
Smażone plastry boczku do gofrów keto
Masa gofrowa w gofrownicy
Masa gofrowa w gofrownicy
Podkład z pasty awokado na keto gofrze
Podkład z pasty awokado na keto gofrze

FAQ: gofry keto